maanantai 19. toukokuuta 2008

Riemukkaat kiitokset SLY:lleni taas paketista =)

Kiitos oma SLY-ystäväni taas ylläripaketista. Tulin kotiin ja lappu löytyi postilaatikosta, pitipä lähteä samoin tein postiin... Jälleen kerran koin sen tunteen, kun pikkutyttönä sai avata ensimmäisen joululahjapaketin!

Kiitos SLY:lleni !!!
Paketista löytyi kortin lisäksi 'Sen seitsemän kakkua'-ohjekirjanen, sydänkuvioisia muffinssivuokia, 2 sydänmuottia, muumipeikkomuotti, valkea marsipaanipötkö, maitosuklaanäkkäriä! sekä nomparellia ja suklaanappeja....nams ja maiskis. Kiitos !!!

lauantai 17. toukokuuta 2008

Harjoittelin pursotusruusujen tekoa eka kertaa...

Pursotusruusu opettelua...
Kyllä saimme nauraa maha kippurassa kun rupesin ekaa kertaa harjoittelemaan pursotusruusujen tekoa !!! Elämä piteni ainakin muutamalla kuukaudella siitä hyvästä.
Tässä kuitenkin 'parhaat'yksilöt, kyllähän nuo kelpasivat pikaleivosten koristeeksi ja syötyä tuli, maussa ei ollut vikaa. Massana minulla oli seos 'omasta päästä ja munapulverista' -kuten mummollani oli tapana sanoa kun johonkin ohjetta tiedustelin.
Sekoitin maapähkinäsuklaata, kermaa, tomusokeria, vaniljakreemijauhetta, silleen sopivasti ja hyvä massa tuli pursottaa, hieman olisi voinut olla ehkä notkeampi niin eivät reunat olisi repeilleet. Mutta koossa pysyivät, säilyttivät muotonsa, hieman kovettuivat (ei liikaa) ja maku oli erinomainen.


Kevät etenee...

Esikot pihallani ovat puhjenneet kukkimaan...
Iida toivoi viime kesänä rippilahjaksi puuta ja me valitsimme yhdessä Purppuratuomen.
Pian se kukkii kauniin vaaleanpunaisin kukin, eli hyvin on kotiutunut ja selvinnyt talven koettelemuksista...
Huom. kuvan tausta =) puut kasvaa meillä vaakaan ; )
(kuva käännetty, jotta tuomennuput pääsi pystyyn)Sisällä tapahtuu myös, (pääsiäis- tai mikä lie)kaktukseni kukkii !
Viime kesän se oli ulkona ja kukki silloin myös komeasti mutta paljon myöhemmin, nyt se aloitti ennenkuin edes ulos pystyin sitä viemään.Ja tässä istua nököttää uskollinen kompostinvartija menninkäiseni!

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Äitienpäivänä

Onnellista Äitienpäivää kaikille, ilma täällä pilvinen mutta lämpöinen on kuitenkin !

Äiti ja anoppi pistäytyivät kahvilla tänään. Herkuttelimme tietenkin täytekakulla myös. Vaalean kakkupohjan väliin laitoin sitruunalla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa ja vadelmahilloa. Kuorrutuksen tein vaalealla marsipaanilla, kermalla sekä vaaleanpunasävyisillä kukilla, varsia ja hieman lehteä vaalenvihreäksi värjätyllä kermavaahdolla.

keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Liikkeemme remonttihommia riittää...

Meidän ikiomaan huoneeseen johtava ovi (firmassamme) saa tällaisen kyltin, se on tietysti mun käsialaa... Tässä on valmistumassa kassapöydän etuseinä (pöytä siis kyljellään), annoin sille uuden ilmeen koivuvanerista, puulistoista ja maalauksesta...
Myyntivitriinien levyt verhoilin uudella siniharmaalla kankaalla...
Ja vielä kirppispäydätkin saivat keväisen piristysruiske maalauksen...siniharmaa piristää kummasti tummuneen puun väriä...

Lasagnea ja 'voileipäkakkua'

Iltapalaksi 'voileipäkakku'-rieskaa, eli perunarieskaa, voileipäpikkelsiä, kinkkua, jääsalaattia rullalle ja ompa hyvää....Iltaruuaksi lasagnea Pian tapaan eli helposti hyvää.

Paista 400g jauhelihaa, lisää mausteita mielesi mukaan ja suolaa jauheliha sopivaksi.
Lisää purkki (Pirkka) tomaatti-valkosipuli pastakastiketta sekä loraus maitoa (tai kermaa) lihan joukkoon = kastike.
Lado kastike vuokaan vuorotellen lasagnelevyjen kanssa ja lopuksi lisää maitoa (kermaa) niin että levyt hyvin peittyy. Voit koristella pinnan esim. paprikalla, tomaatilla, juustoraasteella...
Uuniin n.45min n. 175-200 asteeseen
On namia ja nopea tehdä, ei tarvitse kahta kastiketta väsätä erikseen.

maanantai 5. toukokuuta 2008

Pihakalusteita käsittelin puuöljyllä, sillä tulee kyllä kaunis pinta mun mielestä. Ja säätä kestää tosi hyvin. Tässä kuvassa olevat tuolit ostin pilkkahintaan Maskun varaston loppuunmyynnistä viime syksynä...hyvä löytö!

Viikonlopun 'pikakesä' sai ihmeitä aikaan

Viikonloppuna oli tosi lämmintä, +20 varjossa, uskomattoman ihanalta tuntui, ja sai kyllä vipinää kinttuihin...piha siistiytyi vauhdilla talven jäljiltä ja pitihän mun heti saada istuttaa myös ekat orvokit portille tervehtimaan tulijaa...Myös sinivuokot kauneudellaan salpasivat henkeni, on ne jotenkin niin ihania. Ne ovat kuin toivon kipinöitä talven jälkeen, usko, toivo ja rakkaus kaikkeen palaa jälleen...Tässä ensimmäisiä kevätesikonkukkia, niin pikkuruisia mutta niin päättäväisiä, uhmaten kylmää, jään läpi ne tunkevat itsensä kohti valoa, kohti kesää... Kevätsiivous jatkuu...
Kuistin räsymatto pestiin painepesurilla, myös kuistin puurallit puhdistuivat siinä samalla talven törystä ja linnunk...sta. Kylläpä nyt kelpaa kuistilla pällistellä =)Ja lapset (tässä Aatu 8v) nauttivat lämmöstä, mopokin lähti käyntiin, remontti teki tehtävänsä, viime kesänä se ei suostunut starttaamaan ollenkaan... Ja tämä pyöräilykuva (ilme) on ihan mainio, oli vielä pakko moninkertaistaa ilo ja onni joka kuvasta näkyy ;) (missä kypärä, no metsätie, lenkkipolku, sallittakoon tuulen humista vapaana korvissa)Ja tässä on mun levähdys ja nautiskelupaikka...isojen terijoensalavien alla.

sunnuntai 4. toukokuuta 2008


Tänään oli tosi lämmin, +20 varjossa. Siivosin päivän pihaa ja nakkelimme viimeisiä jääpaloja lämpimämpiin kohtiin sulamaan. Kukkapenkeistä tuli 2 kottikärryllistä kompostin 'ruokaa' ja kylläpä nyt passaa kesän tulla. Nautin krookuksista ja sinivuokoista istuskellen välillä penkillä terijoensalavien alla.

torstai 1. toukokuuta 2008

toukokuun ensimmäinen = )


Jipii, toukokuu, kesä tulee. Mä olen tosi iloinen, talvi on voitettu, se meinaa tuntua pimeyden keskellä ettei se lopu koskaan...ja tänään vapunpäivän kunniaksi aukesi ensimmäinen sinivuokko !