lauantai 10. syyskuuta 2011


Tonnikalalasagnette

Laitat uunivuokaan pussin tomaattipasta-aineksia
4-5 kourallista makarooneja
tonnikalapurkki
ananaspurkki
1 prk ruokakermaa
n. 4dl vettä
mauan mukaan mausteita
valkosipulimurska
oregano
mustapippuri
paprikajauhe
suola

Reilu sekoitus käsin aineet sekaisin
Uuniin n. 180 asteeseen n. 45 minuutiksi
loppuaikana lisää juustoraaste pinnalle ja anna vielä kuorruttua

Ruokapöytämme Juhannuksena

...kuvia ja tunnelmia Juhannukselta....




Kuvia ja tunnelmia juhannukselta






Ruokapöytämme sisälsi mm. itse savustettua merilohta.
Savustimme siis kaasugrillillä ja lastut olivat avoimella foliolla, piti sytyttää palamaan ja sit sammuttaa että kunnolla tekivät savua. Kannattaa kokeilla, joka haluaa savustaa ja ei omista savustinta. TÄSTÄ LÄHTIEN EI TARVITSE SAVUSTIMESTA HAAVEILLAKKAAN - MEILLÄ ON SELLAINEN - grilli ;)



Juhannus 2011

Juustokeiton teko kuuluu avopuolisoni juhannusperinteisiin. Maito haettiin Matin entiseltä tilalta ja sitten 2 kattilaan hiljakseen kiehumaan....välillä 'hento pyöräytys' ja kun hera irtoaa ja juusto erkanee, niiin herat kaadetaan aika vähiin ja juustot voi yhdistää yhteen kattilaan (tietty jos sulla on tarpeeksi iso kattila, ei tarvi jakaa) .
Hiljalleen keittäminen jatkuu koko päivän ja illansuussa alkaa juusto olla valmista, 'narskuvaa ja punertavaa'.
Sen voi syödä sellaisenaan tai kanelin ja sokerin kans.

Oli hyvää, mulle tuli siitä mausta mieleen Uunijuusto, eli meilläpäin on totuttu tekemään sitä.
Teko vaan aloitetaan erilailla, juustokeiton maidon sekaan laitetaan ensin juuston juoksutinta, mutta uunijuusto tulee itsekseen ternimaidosta.