100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl korppujauhoja
1 dl hunajapaahdettuja manteleita ja cashew-pähkinöitä rouheena
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen, sekoita sekaisin, älä vaivaa.
Annostele taikina muffinivuokiin esim pursotinpussia apuna käyttäen.
Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia uunista riippuen.
Koristele paiston jälkeen tomusokeri /sitruunanmehu seoksella ja vadelmahillolla.
Pursota ensin 'renkaat' ja täytä kolo sitten hillolla.
Minä tykkään näistä matalista Ruuneperkeistä enemmän kuin niistä korkeista 'oikeista', näitä on helpompi syödä :)
Anyway, Finns usually treat themselves to a specific pastry on the poet's birthday, namely the "Runeberg's pastry". It is told that the recipe was created by his wife, Fredrika Runeberg, and the poet used to have a pastry with his morning drink (yuck..).
(Kiitti lainasta, Johanna :) )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti