Juhannus 2011
Juustokeiton teko kuuluu avopuolisoni juhannusperinteisiin. Maito haettiin Matin entiseltä tilalta ja sitten 2 kattilaan hiljakseen kiehumaan....välillä 'hento pyöräytys' ja kun hera irtoaa ja juusto erkanee, niiin herat kaadetaan aika vähiin ja juustot voi yhdistää yhteen kattilaan (tietty jos sulla on tarpeeksi iso kattila, ei tarvi jakaa) .
Hiljalleen keittäminen jatkuu koko päivän ja illansuussa alkaa juusto olla valmista, 'narskuvaa ja punertavaa'.
Sen voi syödä sellaisenaan tai kanelin ja sokerin kans.
Oli hyvää, mulle tuli siitä mausta mieleen Uunijuusto, eli meilläpäin on totuttu tekemään sitä.
Teko vaan aloitetaan erilailla, juustokeiton maidon sekaan laitetaan ensin juuston juoksutinta, mutta uunijuusto tulee itsekseen ternimaidosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti