keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mansikka Brita



Mansikka Brita-torttu
(kirjasta Makujen maailma)

pohja
125 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle
2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
50 g mantelilastuja

Täyte
1 prk(250g) rahkaa
n. 1/2 l marjoja
2 rkl sokeria
1 tl van sokeria
2 dl kuohukermaa

Muunsin täytteen, kuten mulla on aina tapana tehdä jotenkin toisin kuin ohjeessa ;)

Mun versio täytteestä
2 dl mansikkakermaa
1 prk philadelphiajuustoa
sokeria ja van sokeria maun mukaan
n. 1/3 l mansikoita viipaloituna

1. vaahdota rasva ja sokeri
2. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
3. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
5. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele mantelit päälle. Paista pohja 175 asteessa n.20 min, kunnes marenki on saanut herkullisen ruskean sävyn. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte.
6. Sekoita rahka/juusto ja marjat(mansikkaviipaleet), mausta sokerilla. Vatkaa kerma ja nostele täytteeseen.
Leikkaa pohja 2 osaan, levitä täyte toiselle puolikkaalle ja lisää vielä 1/3 mansikkaviipaleita, toinen levu kanneks. Mansikoita(tai marjoja) vielä päälle ja - A'vot - herkku on valmis <3 


Ei kommentteja: