keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Punaherukkainen chutney

Punaherukkainen chutney 

1 l (500 g) punaherukoita
4 keskikokoista tomaattia 
3 sentin pala tuoretta inkivääriä 
4 isoa valkosipulin kynttä 
3 keskikokoista sipulia 
1 punainen chili 
1 1/2 dl vaaleaa balsamietikkaa
1 tl suolaa 
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria 

Kalttaa tomaatti eli tee kantaan ristiviilto ja upota se kymmeneksi sekunniksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuori ja kuutioi. Mä kyllä tein helpomman kautta ja poistin vain kannat ja muussasin hieman teholeikkurissa. Ei kuoret häiritse ketään. 

Hienonna inkivääri, sipulit ja chili. Tämän vaiheen helpotin myös laittamalla kuoritut ainekset leikkuriin. Mittaa ainekset teräskattilaan sokeria lukuun ottamatta. 

Anna chutneyn kiehua hiljalleen, kunnes sipuli on pehmennyt. 

Pane puhtaat purkit 100-asteiseen uuniin kuumenemaan ja desinfioitumaan. Keitä kannet vedessä, johon olet lisännyt Atamonia. 

Sekoita chutneyn joukkoon hillo-marmeladisokeri ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes se on sopivan sakeaa. Purkita kuumiin purkkeihin ja sulje heti kansilla. Anna jäähtyä. Säilytä kylmässä. Tarjoa liharuokien kanssa






Ei kommentteja: