Jouluaaton täytekakuksi tein Kuusikakun, tällä kertaa testasin uutta kuusi-silikonivuokaa ja olipa tosi hyvä. Lähti nätisti kakkupohja irti vuoasta ja silleen... Oikein hyvä!
Kuorrutin kakun kermavaahdolla ja osan vaahdosta värjäsin vihreäksi. Lisäsin kuuseen koristeeksi Lidlistä ostettuja marsipaani-suklaapalleroita (en muista nimeä), isoja hopeakuulia sekä helmiäiskuulia.
Väliin laitoin mansikanmakuisesta hyydykejauheesta tehtyä moussea ja vähän vadelmahilloa lisäksi.
Tämä taatelikakku on myös jo perinteeksi muodostunut meidän perheessä. Sitä on pakko tehdä joka joulu ja se on tosi hyvää, pehmeää ja mehukasta, ei ollenkaan sellaista 'känttyä' kuin ennen tätä ohjetta olin maistanut.
Pian taatelikakku
3 pieneen vuokaan tai 2 isoon
1,5 pak taatelia
4,5 dl vettä
300 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
4 munaa (yksitellen)
3 tl van.sokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
5,5 dl vehnäjauhoja
Keitä ja soseuta taatelit ja vesi.
Lisää margariini hieman jäähtyneeseen soseeseen, saa sulaa.
Lisää sokerit ja munat, vatkaa jonkin verran.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alaosassa.
Mehevä, lähes suklainen taatelikakku on hämännyt useat vieraani luulemaan
että kyseessä on suklaakakku :)
1 kommentti:
Ihania pipareita!
Lähetä kommentti