tiistai 11. tammikuuta 2011

150 g kylmäsavu poroa
5 kpl ilmakuivattuja tomaatteja
1 purkki n. 150 gr herkkusieniä
1 sipuli (punasipuli)
2,5 dl kermaa
1 dl lihalientä (1 kuutio)
2 tl parmesan juustoa (voit käyttää myös sinihomejuustoa)
1 dl valkoviiniä

1. Siivuta kylmäsavu poro ja leikkaa sen jälkeen 1 cm x 1 cm paloiksi. Paloittele aivan pieneksi aurinkokuivatut tomaatit. Paloittele sipuli pieneksi ja poista liemi herkkusienistä.
2. Paista herkkusieniä kunnes tummuvat. Lisää voita ja kuullota sipulit.
3. Lisää kylmäsavuporo ja paista n. 2 min, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki.
4. Lisää 1 dl lihalientä ja 2,5 dl kermaa ja lisää parmesan juusto.
5. Anna kiehua hetki, keitä pastaa 4 henkilölle ja niiden valmistuttua sekoita pasta ja kastike ja lisää valkoviini, mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 15 min.

Vinkki: (uunipasta – helppo vaihtoehto jos saat vieraita!)

Voit laittaa seoksen myös paistovuokaan, ripottele reilusti juustoraastetta päälle ja uuniin 180 astetta n. 15 min. (Voit pitää ruoan myös lämpimänä uunissa)


Tämä ohje löytyi Ruokapedia.comin sivulta



Kastikkeen valmistuksessa käytin Kalifornialaista St. Elmo Village -valkoviiniä, ja se tietysti sopi myös erinomaisesti ruokajuomaksi.



Cold Smoked Reindeer and pasta

150 g cold-smoked reindeer
5 pieces of air-dried tomatoes
1 jar of about 150 grams mushrooms
1 onion (red onion)
2.5 dl cream
1 cup beef stock (1 cube)
2 teaspoons parmesan cheese (you can also use blue cheese)
1 dl white wine


1. Cut the cold-smoked reindeer 1 cm x 1 cm pieces. Cut into very small sun-driedtomatoes. Chop a small onion, broth and remove the mushrooms.
2. Saute until the mushrooms darken. Add the butter and sauté onions.
3. Put the cold-smoked reindeer and bake for about 2 minutes, add the sun-dried tomatoes and fry for a moment.
4. Add 1 cup broth and 2.5 dl of cream and add the Parmesan cheese.
5. Let it boil for a while, cook pasta for 4 people and when they are ready, stir the pasta and sauce, and add the white wine, pinch of salt and pepper. Simmer under the lid for about 15 minutes.


Tip: (baked pasta - an easy option if you have guests!)
You can also put the mixture into the baking pan, sprinkle with plenty of grated cheese on top and 180-degree oven for about 15 minutes. (You can also keep food warm in the oven)


Ei kommentteja: