perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kirsikkahyydykekakku pääsiäiseksi

Pääsiäisen aikaan päätin tuhota kaapista viimeisen valmiin hyydykejauheaineksen tekemällä kirsikkahyydykekaun päiväkahville, kun vieraitakin tulee.
Poikani toimi apulaisena ja olikin taitava ja innokas. 




Pohja:
100 g kaurakeksejä
200 g dominokeksejä
70 g voita

Täyte:
5 dl kermaa vaahdotettuna
50 g suklaarouhetta
50 g  kirsikoita paloiteltuna
1 dl vettä 
1 prk kirsikkahyydykejauhetta

Murskaa keksit vahvassa pussissa kaulimella tms.
Sulata voita hiukan niin että saat sen sujuvasti sekoitettua keksimurskaan.
Levitä murska irtopohjavuokaan pohjalle tasaisesti.
Laita kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita siihen suklaarouhe ja paloitellut kirsikat sekä hyydykejauheesta veden kanssa tehty massa. Sekoita kaikki yhteen ja levitä pohjan päälle.
Suojaa tuorekelmulla ja vie kylmään hyytymään, vähintään 3-4 ksi tunniksi, mielellään pidempään.













Ei kommentteja: