sunnuntai 24. elokuuta 2008

Vadelmapensas härnäsi minua

Eilen poimin vadelmia omalta pihalta ja ne kummitteli mielessä koko ajan...teki kauheasti mieli käyttää niitä tuoreena johonkin...hyvään =) No kermaa ei ollut, joten kolusin jääkaappia ja sieltähän löytyi kuin löytyikin aineksia...Siitä syntyi Vadelma-mansikka-juustohyydykekakku.
Jonkin aikaa jo valmiina olleet kirjopäivänkakkarat (marsipaani) pääsivät koristamaan kakkua.
Ja on pakko tunnustaa etten voinut taaskaan vastustaa sitä....oli namia =) Sorry vaan Xxxx.
Reunoista tuli aika kivan ryppyiset, tuorekelmukuvionti :)
Vadelma-mansikka -juustokakku =)

1kpl 18cm suklaasokerikakkupohja, n.2cm korkea (löysin pakasteesta)
1dl tropical-hilloa (jämä jääkaapissa)

täyte:
n.200g maustamatonta tuorejuustoa (ylijäämäpuolikas vuodelta 55)
1,5dl maustamatonta jogurtti (laktoosittoman purkin pohjat)
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vajaa 1dl valkosuklaarouhetta (kiitos xxxxlle)
vadelmia ja mansikoita
3 liivatetta
tilkka vettä liivatteiden sulattamiseen

kostutus:
vettä,sokeria ja rommiaromia maun mukaan

Laita kakkupohja vuoan pohjalle, joka on vuorattu tuorekelmulla. Voit vielä leikata pohjan kokoisen palan leivinpaperia kelmun päälle, jotta kakku on helpompi irrottaa ja siirtää hyydyttyään. Kostuta pohja ja levitä ohuesti hilloa (ei välttämätön). Levitä mansikoita ja vadelmia mieleinen kerros (n.3-4cm)pohjan päälle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita täyteainekset keskenään. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita nauhana koko ajan sekoittaen täytteseen. Kaada täyte pohjan ja marjojen päälle. Laita hyytymään pakasteeseen tai jääkaappiin. Nauti :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeat sivut sinulla. Aikaa vierähti kun niitä katselin. Herkullisen olionen ja näköinen torttu. Linkitän sinut, ja minutkin saa linkittää jos haluaapi.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä sivuja on mukava lueskella, ja pistää reseptejä talteen! :)
Olet tehnyt paljon suussasulavan hyvnän näköisiä herkkuja.. Nam!