Katkarapu-himo vaivaa, sitä helpottamaan tein salaattia, johon niitä sitten upotin. Lime-marinoidut ravut, keitetty kananmuna ja krassinkukat kruunasivat salaatin, joka nautittiin uusien perunoiden ja tilli-juustokastikkeen kera. Marinadi:
n.3rkl rypsiöljyä
n.3rkl seesamiöljyä
1/2 sitruunanmehu
1/2 limen kuori
lime-pippurisekoitusta myllystä
n.1tl sokeria
1pss pakaste katkarapuja
Laita 2h jääkaappiin marinoitumaan/sulamaan kannelliseen rasiaa tai muovipussiin.
Salaattipohja:
jääsalaattia
tammenlehtisalaattia tms.
tomaattia
tuorekurkkua
tuoretta tilliä
Kastike:
1/2 -1 prk maustamatonta tuorejuustoa (creme bonjour)
tai kermaviiliä
notkista juusto maidolla/kermalla
reilusti tuoretta tilliä
sekä esim. lime-pippuria, sitruuna- ja/tai limemehua, suolaa maun mukaan
Laita jääkaappiin maustumaan.
Keitä mieleisesi määrä kananmunia ja uusia perunoita valmiiksi.
Kun olet valmistellut salaattisi muuten valmiiksi ja ravut ovat lähes sulaneet, kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä kuumaksi ja lämmitä/ruskista valutetut katkaravut siinä nopeasti. Älä pidä niitä pitkään pannulla, ne sitkistyvät.
Herkuttele hyvässä seurassa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti