keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Hirvipiirakka Juustoisen hirvipiirakan perusohje perustuu 'Pappilan hätävara kokkaa' -blogin ohjeeseen.
Se on tosi maukas suolainen piiras ja näin metsästyskauden aikaan hirvi on mainio lisä siihen.
Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1/4tl suolaa
1tl leivinjauhetta
75g margariinia
1/2dl maitoa
Täyte:
2dl maitoa
2 munaa
1/2dl vehnäjauhoja
1/2tl suolaa
3dl juustoraastetta
150g aurajuustoa
150-200g hirvipaistia (kypsää)
1tlk ananasta
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon pehmitetty margariini ja maito. Sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin puolisen tuntia.
Paista sitten uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Sillä aikaa valmista täyte.
Sekoita munat, maito, jauhot ja suola keskenään.
Lisää esipaistetun pohjan päälle ananas, hirvi'murut', aurajuusto ja juustoraaste sekä lopuksi kaada muna-maitoseos päälle.
Paista piirakkaa vielä 20-30 minuuttia, uunista riippuen. Herkkua !!!

Ei kommentteja: