tiistai 10. helmikuuta 2009

Runebergintortut á la Pia

Runebergin tortut á la Pia (12 kpl)

100 g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl korppujauhoja

1 dl hunajapaahdettuja manteleita ja cashew-pähkinöitä rouheena

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen, sekoita sekaisin, älä vaivaa.

Annostele taikina muffinivuokiin esim pursotinpussia apuna käyttäen.

Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia uunista riippuen.

Koristele paiston jälkeen tomusokeri /sitruunanmehu seoksella ja vadelmahillolla.

Pursota ensin 'renkaat' ja täytä kolo sitten hillolla.

Minä tykkään näistä matalista Ruuneperkeistä enemmän kuin niistä korkeista 'oikeista', näitä on helpompi syödä :)

February 5th, was Runeberg's day. Johan Ludvig Runeberg was a Swedish speaking Finn, a poet and a writer, who lived in the 1800's. He wrote many books that are considered Finnish national classics. Our national anthem got its lyrics from Runeberg's poem.
Anyway, Finns usually treat themselves to a specific pastry on the poet's birthday, namely the "Runeberg's pastry". It is told that the recipe was created by his wife, Fredrika Runeberg, and the poet used to have a pastry with his morning drink (yuck..).
(Kiitti lainasta, Johanna :) )

Ei kommentteja: