tiistai 10. helmikuuta 2009

Ystävänpäivä Fazerinna-kakku

Ystävät ovat kultaakin kalliimpia,
oikein ihanaa Ystävänpäivää kaikille Ystävilleni !
Fazerinna-kakku

Pohja: 3 munan kääretorttupohja

3 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja ja kaakaota

1/2 dl perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varovasti kuivat aineet ja sekoita.

Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ota kääretorttulevystä hyydykevuokasi kokoinen ympyrä kanneksi ja 2 puoliympyrää pohjaksi.

Hyydyketäyte:

2,5 dl Flora-vanillaa

200 g appelsiinituorejuustoa

1-2 tl vaniljasokeria

2 tl sokeria

150 g Fazeriina-suklaata rouheena

(0,5 pussia Suffeli-puffeja)

2 rkl sitruuna/appelsiinimehua

4 liivatetta

Vaahdota Flora-vanilla ja lisää siihen tuorejuusto, sokerit, suklaarouhe. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia, purista vedet pois ja liuota kuumaan mehuun.

Lisää liivatemehu massaan ja sekoita hyvin.

Laita vuoan pohjalle kääretorttulevystä leikatut puoliympyrät ja sitten puolet täyteestä. Lisää Suffeli-puffit jos haluat ja laita loppu täyte vuokaan. Lopuksi lisää kääretorttupohja-ympyrä kanneksi.

Laita vuoan päälle tuorekelmua ja kylmään hyytymään n. 3-4 tunniksi.

Ennen tarjolle laittoa voit koristella kakun haluamallasi tavalla, minä pursotin kermavaahtoa ruusutyllalla lisäsin marsipaaniruusun ja sydännomparelleja.

Nauti hyvien Ystävien seurassa esimerkiksi kahvin kera. Nam !

Tämä on mielestäni parhaimman makuinen hyydykekakku, mitä koskaan olen itse tehnyt. Suosittelen kokeilemaan.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää sulle Pia!
Ja kakku kuulostaa erinomaiselta, voi jospa oisin saanut maistaa miiinäääkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Upea kakku!
Hyvää ystävänpäivää!

Pia kirjoitti...

Kiitos !!!