Pohja: 3 munan kääretorttupohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja ja kaakaota
1/2 dl perunajauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varovasti kuivat aineet ja sekoita.
Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ota kääretorttulevystä hyydykevuokasi kokoinen ympyrä kanneksi ja 2 puoliympyrää pohjaksi.
Hyydyketäyte:
2,5 dl Flora-vanillaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1-2 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria
150 g Fazeriina-suklaata rouheena
(0,5 pussia Suffeli-puffeja)
2 rkl sitruuna/appelsiinimehua
4 liivatetta
Vaahdota Flora-vanilla ja lisää siihen tuorejuusto, sokerit, suklaarouhe. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia, purista vedet pois ja liuota kuumaan mehuun.
Lisää liivatemehu massaan ja sekoita hyvin.
Laita vuoan pohjalle kääretorttulevystä leikatut puoliympyrät ja sitten puolet täyteestä. Lisää Suffeli-puffit jos haluat ja laita loppu täyte vuokaan. Lopuksi lisää kääretorttupohja-ympyrä kanneksi.
Laita vuoan päälle tuorekelmua ja kylmään hyytymään n. 3-4 tunniksi.
Ennen tarjolle laittoa voit koristella kakun haluamallasi tavalla, minä pursotin kermavaahtoa ruusutyllalla lisäsin marsipaaniruusun ja sydännomparelleja.
Nauti hyvien Ystävien seurassa esimerkiksi kahvin kera. Nam !
Tämä on mielestäni parhaimman makuinen hyydykekakku, mitä koskaan olen itse tehnyt. Suosittelen kokeilemaan.
3 kommenttia:
Hyvää ystävänpäivää sulle Pia!
Ja kakku kuulostaa erinomaiselta, voi jospa oisin saanut maistaa miiinäääkin :)
Upea kakku!
Hyvää ystävänpäivää!
Kiitos !!!
Lähetä kommentti