Pipareista pitsikakkuun -kirjan ohjeella, sivulta 127.
Suklaa-kirsikkakääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl punaisia säilykekirsikoita
1,5 dl suklaata
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.
Valmista täyte vatkaamalla kerma ja sekoittamalla siihen maitorahka, sokerit, pilkotut kirsikat ja rouhittu suklaa. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle, kääri napakaksi rullaksi. Nosta jääkaappiin levähtämään hetkeksi, viipaloi ja nauti.
Ohje: Tanja Ratilainen, Heinävaara
(suora lainaus kirjasta)
Tämä kääretorttu maistuu paremmalta minusta seuraavana (ja sitä seuraavana, jos sitä vielä on) päivänä tekemisestä, koska sen maut ja kosteus tasaantuvat.
3 kommenttia:
Kun tuota tekstiä ja ainejuttuja lukee, lähes nielaisee kielensä. Pitää pitää varansa! =))
Tuo on varmaan ihan mielettömän hyvää! Namsk:)
herkullisen näköinen! Itse en saa koskaan kääretorttuja onnistumaan =)
Lähetä kommentti