maanantai 21. huhtikuuta 2008

Kukka-asetelmia

Tämän kukka-asetelman tein veljelleni ja hänen kihlatulleen yhdistettyihin tupaantuliais-kihlajaisiin. He muuttivat metsän keskelle punaiseen tupaan ja perunamaan laidalle, kihlautuivat ja sitten kutsuivat meidät lähimmän suvun juhlimaan.
Tiesin että veljeni oli tehnyt tuohiset tarjoiluastiat ja kun näin tuon korin, jossa oli tuohta koristeena, lähti ajatus heti lentoon. Asetelma: metsän keskellä poutapilvien ja sinisen taivaan alla kukoisti suuri rakkaus.
Pekalle ja Marjalle ♥:lla Pia ja perhe


Tämän asetelman sai kummityttöni Pauliina, valmistuessaan suuhygienistiksi toukokuussa 2007. Hänen asetelmansa sai alkunsa ammattiin liityvistä asioista. Symboliikkaa suuhygienistin työhön kuvastivat kiemurainen humalanoksa (hammaslanka), valkeat kivet ja helmet(hampaat) ja sammal kuvasi ehkä sitä työn kurjempaa puolta. Koriin, jonka jälleenkerran olin pongannut kirppariltamme, laitoin pohjalle hiekansekaista multaa.Päälle nostin pihaltamme palan ihanan pehmeää, vihreää sammalta. Kierrätin norjanangervon nupullaan olevia oksia pitkin korin sankaa, asettelin keltaiset ruusut koriin epäsymmetrisesti ja painelin juureen pieniä harsokukkakimppuja.Lopuksi kiinnitin koukeroisen humalan oksan kiemurtelemaan kukkien joukkoon ja asettelin sammaleelle helmiä ja pieniä valkeita kiviä.



Kummityttöni Tuulin yo-juhliin tein asetelman vaaleanpunaisista ruusuista, harsokukista ja oman pihan kukista. Siinä oli sinivuokon ja kevätvuohenjuuren lehtiä, vuorenkilven kukkia, pihaesikon kukkia sekä norjanangervon juuri puhjenneita kukkaterttuoksia. Korina oli löytö kirppariltamme. Kimpun persoonallisuus muodostui sen lempeistä väreistä,pitsimäisen romanttisesta ilmeestä ja kiemurasta humalan oksasta, jonka päähän liimasin pienen helmen. Näin asetelmasta tuli juuri Tuuli Helmi Inkerin näköinen.

Tämä kuva on pienestä Tervetuloa -asetelmasta, joka oli kiinni ovenpielessä, vastaanottamassa Iidan rippijuhliin tulijat viime kesänä.


Tein itse myös kahvipöydän kukka-asetelman: ruusuja, pallokrysanteemia,orvokkia,lobeliaa, jotain pienikukkaista valkeaa(jonka nimeä en muista) väleihin ja vaaleanpunaista sisalia kukkasienen päälle.Kahvipöydän päätyyn asettelin kukat, lisäsin kotikoivustamme pitkiä oksia, kiedoin niihin ruusunauhaa ja lopuksi vielä vaaleanpunaiset kynttilät. Asetelma oli kaunis ja herkkä. Jälleen kerran materiaaleilla oli jokin tarina tai tarkoitus. Ruusut olivat samanvärisiä kuin Iidan ristiäiskakussa. Koivun oksat omasta riippakoivustamme, keskikesää kuvaamaan. Ruusunauhan pienet paperiset ruusut muistuttivat myös Iidan kastemekossa olleesta ruusukoristeesta. Konfirmaatiopäivänä oli kaunis ja lämmin kesäkuinen päivä. Laitoimme pihalle pöytiä ja tuoleja, vieraamme viettivät kanssamme ihanan juhlapäivän. Ulkopöydille tein koristeet laittamalla pieniin tuikkukuppeihin koiranputken kukintoa ja yhden hyvin auenneen ruusun.

Ei kommentteja: