torstai 27. marraskuuta 2008

Kainuulainen ohrarieska

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
8,5 dl rieskakarkeita ohrajauhoja
1 tl kuivahiivaa

Sekoita vesi, suola ja jauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa hieman, sopivaksi, ja tee sitten siitä kämmenen kokoisia rieskoja pellille. Pistele haarukalla ja laita 280-300 asteeseen uuniin. Paista noin 10-20 minuuttia, mieleiseksesi. ;) Nauti tuoreeltaan voin kanssa, nam.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moi hyvän näköisiä rieskoja olet tehnyt... näin myös ns. kainuulaisen silmin.
tv kakkumaakari ps olen linkittänyt sinut blogiini ja tervetuloa kurkkimaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, siis onko tommosia "rieskakarkeita ohrajauhoja" tolla nimellä kaupassa? Olen innostunut leivän leipomisesta, joten ois kiva tietää.

Anonyymi kirjoitti...

Alkuperältään Kainuulainen ilmoittautuu ja vannoo testaavansa :D!