Kainuulainen ohrarieska
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
8,5 dl rieskakarkeita ohrajauhoja
1 tl kuivahiivaa
Sekoita vesi, suola ja jauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa hieman, sopivaksi, ja tee sitten siitä kämmenen kokoisia rieskoja pellille. Pistele haarukalla ja laita 280-300 asteeseen uuniin. Paista noin 10-20 minuuttia, mieleiseksesi. ;) Nauti tuoreeltaan voin kanssa, nam.
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
8,5 dl rieskakarkeita ohrajauhoja
1 tl kuivahiivaa
Sekoita vesi, suola ja jauhot, joihin hiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaa hieman, sopivaksi, ja tee sitten siitä kämmenen kokoisia rieskoja pellille. Pistele haarukalla ja laita 280-300 asteeseen uuniin. Paista noin 10-20 minuuttia, mieleiseksesi. ;) Nauti tuoreeltaan voin kanssa, nam.
3 kommenttia:
moi hyvän näköisiä rieskoja olet tehnyt... näin myös ns. kainuulaisen silmin.
tv kakkumaakari ps olen linkittänyt sinut blogiini ja tervetuloa kurkkimaan.
Hei, siis onko tommosia "rieskakarkeita ohrajauhoja" tolla nimellä kaupassa? Olen innostunut leivän leipomisesta, joten ois kiva tietää.
Alkuperältään Kainuulainen ilmoittautuu ja vannoo testaavansa :D!
Lähetä kommentti