tiistai 17. helmikuuta 2009

Pullapäivä sunnuntaina

Sunnuntai 15.2. oli aivan upea, aurinko paistoi jo heti aamusta ja koti oli puhdas ja siisti viikonlopun siivouksen jäljiltä. Pääkipukin oli hellittänyt, sitä olikin jatkunut jo keskiviikosta lähtien, elämä 'hymyili' todenteolla. Mutta jotain puuttui......tuoksu, joka kuului ehdottomasti lapsuuteni siivouspäivien jälkeiseen päivään.....pullantuoksu!
En ole tehnyt tavallista pullaan varmaan valehtelematta 2 vuoteen, aina tulee räpellettyä kokoon jotain makeampaa ja nopeampaa...
Niimpä pistin pullataikinan tulemaan ja kohoamista odotellessani join kahvit ja luin Kainuun Sanomat...

Pullataikina
14 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa

5 dl lämmintä vettä
150 g sulaa margariinia

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää vesi ja margariini ja anna koneen vaivata ainakin 5 minuuttia. Siinä se....helppoa ja yksinkertaista. Jätä kohoamaan liinan alle.
Leivo taikinasta mieluisiasi pullia, minä tein korvapuusteja, vaniljakierrepullia, pyöreitä pullia ja manteli-pähkinäpullia.


Vaniljapullat tein kaulimalla taikinan levyksi ja levittämällä vaniljakreemijauheesta+vedestä tehdyn mössön levylle, sitten rullasin taikina ja leikkasin rullasta sopivia paloja.

Manteli-pähkinäpullat saivat makunsa levyksi kaulitulle taikinalle levitetystä margariinista sekä hunajapaahdetuista manteleista ja gaschew-pähkinöistä, joita olin jauhanut jo Runebergin torttuja varten. Taisin lisätä myös sokeria väliin....

Ystävänpullat tein vaniljakierrepullista koristelemalla ne sydän-nomparelleilla ja laittamalla sydän-muffinivuokiin.
Nämä pullat menivät naapuriin, ystäväni Paula siellä oli petipotilaana flunssassa, toivottavasti auttoivat paranemisessa!

Pyöreät peruspullat kuuluvat myös ehdottomasti satsiin, tyttäreni Iida ei tykkää muista kuin tavallisista pullista, ja näistähän mä saan sit myös laskiaispullat tehtyä
(luulin saavani niitä pakkaseen)
mutta eihän niitä ollut edes illalla enää yhtään :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pullasia!
Mmm. rohkenenko kysyä tätä???
Siivosin leivonta/ruokaohjekansioitani. Siellä oli eräs Pia Kainuusta voittanut aikoinaan nuorten sarjassa kilpailun Viksu lehmäkakulla. Olikohan kyseessä sinun juttu? Jos oli, niin miltähän vuodelta se on? Muistan sen, että kun sen näin, niin heti ajattelin lapsille sitä tehdä!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa paljon erilaisia pullia, ihanaa! Pullat on tosi hyvia, nami nami! Mun pitaakin kokeilla noita vaniljapullia, nyt kun kavin ostoksilla sittarissa tavallisen prisman sijaan (sittariin on niin paljon hankalampaa paasta taalta meilta) ja ostin sielta vaniljakreemijauhetta. Sehan se on sita "räkää" mita on viinereissaki, eiko vaan? Nyt eiku suunnittelemaan leipomispaivaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hellurei!
Taas täällä katselemassa ihania kuvia ja leipomuksia ym. Aurinkoista kevättä!
t. Sari

Anonyymi kirjoitti...

Ilman muuta voin sen skannata kun vaan skannerin luo pääsen. Ajattelin, että ei teitä samannimisiä monia kakkutaitureita ole siellä teilläpäin, joten siksi kyselin. Se oli joku nuorten sarja ja olisiko ollut Kodin Kuvalehti. Lähetä osote, niin heti kun kerkeän, sen lähetän.

Pia kirjoitti...

Serkkuni hei, kyllä se on juuri sitä viinerinräkää ;) se vaniljakreemijauhe !

Anonyymi kirjoitti...

Heips taas!
Nyt sain sen lehmäjutun (tai siis mies sai) skannattua s-postiini. Minulla ei ole julkista postia, joten, jos haluat, voit kommentoitaessa minulle laittaa s-postin siihen välilokeroon, niin lähetän sen lehmäkakkujutun sinulle! Hyvää tulevaa laskiaisaikaa!

Anonyymi kirjoitti...

Se s-posti tulee vain minulle näkyviin, ei kommentoijien nähtäviksi!

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs peliä tää tämmönen nyt on? Ei sais laittaa nimittäin näin hyvän näkösiä kuvia näytille ;) Tuli vesi kielelle, pitäskö alkaa tehä sitten pullaa täälläkin :)

Noora kirjoitti...

Näyttää tosi pehmeiltä ja herkullisilta! Voisin sanoo, et pulla on parasta mitä makeista leipomuksista löytyy. Meillä sitä tehäänki varmasti ainakin kerran kuussa, kun kaikki meillä tykkää siitä nii paljon ;)

Noora kirjoitti...

Ja olinkin näköjään jo aiemmin kommentoinu tähän, sokee mikä sokee ;D