Oli ihana aurinkoinen kevätpäivä ja sen kunniaksi täytyi tehdä aurinkoinen Kevätkakku. Hyydykekakussa oli mm. appelsiinituorejuustoa, maustamatonta jogurttia, persikkaa ja sitsuunankuoriraastetta,keksipohjalla. Ihanan raikas yhdistelmä :)
Kevätkakku
Kevätkakku
Pohja:
2/3 osaa digestivekeksi-paketista
75g margariinia
Hyydyketäyte:
5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
1/2 sitruunan raaste
2dl maustamatonta jogurttia
100g appelsiinituorejuustoa (esim. Pirkka)
2rkl sokeria
1/2tl vaniljasokeria
1tlk persikoita (soseuta)
1/2dl puristettua appelsiininmehua
Pohja: Murenna keksit, sulata rasva, yhdistä keskenään ja painele irtopohjavuokan pohjalle. Laita pakkaseen.
Täyte: Sekoita aineet keskenään, sulata liivatteet kuumaan appelsiinimehuun ja lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada seos pohjalle, joka on ollut pakasteessa täytteen teon ajan kovettumassa.
Voit koristella pintaa, esim tumma- ja limevalkosuklaarouheella jo tässä vaiheessa.
Laita kakku tuorekelmulla peitettynä hyytymään jääkaappiin n.3h:ksi tai lyhyemmäksi ajaksi pakasteeseen.
Nauti !
1 kommentti:
no niin, tämä kakku tuli tehtyä.. lisäsin täytteeseen 1prk flora vanillaa ja pohjaan laitoin mustikkatäytteisiä kaurakeksejä + mantelirouhetta.
Lähetä kommentti