Mansikkakakkua, nam
mansikkaa nurin ja mansikkaa oikein....
Huomaa että mansikat ovat parhaimmillaan tähän aikaan.
Olemme syöneet mansikoita jo monta ropposta ja välillä niistä tekee mieli tehdä muutakin...
Tässä pikakakku mansikasta, ihan vaan kuvaa... Ja sit seuraava versio, tällä kertaa mansikat olivat liian kirpeitä syötävaksi paljaaltaan, joten väänsinpä hyydykekakun kaapista löytyvistä aineista. Laitan ohjeenkin kun kerrankin muistin kirjata ylös lisäillessäni aineksia =)
pohja:
reilu 3 dl keksin+kakunmuruja
75 g margariinia sulatettuna
Taputtele seos irtovuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
täyte:
n.180 g mansikoita soseena
100 g appelsiintuorejuustoa
60 g lime-valkosuklaata rouhittuna
2 dl vaahdotettua kermaa/mansikkakermaa
1 tl vaniljasokeria
3-5 tl sokeria
3 liivatetta liotettuna kylmässä vedessä
3 rkl mehua/vettä, johon sulatat liivatteet
Yhdistä lopuksi kermavaahto muihin aineksiin varovasti ja liotettu liivate kokoajan sekoittaen.
Kumoa seos pohjalle, peitä tuorekelmulla ja laita hyytymään noin 2 tunniksi vähintään jääkaappiin.
Tämän version koristelin koristehyytelöllä ja kaapista löytämilläni marsipaaniruusulla ja lehdillä. Marsipaani ei ole kylläkään hyvä koriste hyydykekakun päälle, koska se alkaa pian vettyä ikävännäköiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti