sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Onnittelut ripiltä päässeelle nuorelle herralle!


Toiveena nuorella herralla oli saada sininen rippikakku ja niinpä tein sinisen =)
Kokonaan marsipaanilla päällystetyn täytekakun sisällä oli vadelmahilloa, kermavaahtoa ja limecurd-levitettä, se yhdistelmä on mielestäni tämän hetken ykkönen. Alunperinhän tutustuin limecurd-levitteeseen Ullan Elämä makeaksi-blogissa. Marsipaanin alle levitin voikreemin, jonka tein Kinuskikissan blogista löytämälläni ohjeella (ohje alempana). Voileipäkakun täytin lihaisaksi. Väliin laitoin kahta eri täytettä. Toisessa oli italiansalaattia, kinkkua ja tuorekurkkusilppua ja toisen täytteen tein maksamakkarasta, suola- ja tuorekurkusta. Kostutin leipäviipaleet lihaliemellä ja päällystämiseen käytin maustamatonta CremeBonjour-tuorejuustoa
(toiveena oli 'ei sipulia').Koristelin kakun kirsikkatomaateilla, lollo rosso-salaatilla, viinisuolaheinällä ja keltaisella paprikalla, yksinkertainen on mielestäni kaunista...
***********
Marsipaanin alle Voikreemi (=sokerikreemi)
(yhden kakun kuorruttamiseen)
125g margariinia
0,5 tl vaniljasokeria
250g (4dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Kreemistä saattaa tulla niin paksua ettei se levity helposti pehmeän kakun pinnalle. Sitä voi lämmittää hieman mikrossa, kunnes seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.
VINKKI: Käytä mansikka- tai kaakaotomusokeria tehdäksesi värillistä kreemiä!
Kreemillä voi tehdä myös koristepursotuksia.

Ihan eka kertaa päällystin koko kakun marsipaanilla. Hieman jännitti että miten ryttyinen reunasta tulee, mutta sehän meni kuin unelma tasaiseksi... leikattuani ylimääräiset pois laitoin vielä valkeasta marsipaanista 'nauhan' alareunaan.

Vielä yksityiskohtia täytekakun koristeesta...vain ruusun lehtiin käytin muottia.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis kakku!

Anonyymi kirjoitti...

=) kiitti

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita kakkuja! Ja hienosti olet saanut marsipaanin päälle...koristeista puhumattakaan, H-I-E-N-O-J-A!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava kakku! Jos paasette tulemaan vauvan nimiaisiin kesakuun 29. tilaisin sinulta kakun...? Oisko siina syyta tulla? :)

T> Lumijoen serkku

Anonyymi kirjoitti...

Aivan tautisen upeasti kuorrutettu kakku! Täydellistä työtä ja vielä ensikertalaiselta! Koristekin on aivan ihana. Ja tuo Raamattu... vau!

Sellainen juttu pisti silmään, että olit ilmeisesti voikreemin ohjeen kopsannut minulta. Muistuttelisin pelisäännöistä eli suorista lainauksista aina viittaus lähteeseen. Jos tekstiä kopsataan yks yhteen, voisi luvan pyytämistäkin harkita. Törmäsin muutama viikko sitten blogiin, jossa oli kopioitu suoraan koristelu- ja muita ohjeita blogistani (ja monilta muilta) ilman mitään lähdemainintoja. Tämän takia olen hieman herkistynyt...

Anonyymi kirjoitti...

Vielä tuosta lähteen mainitsemisesta ja linkittämisestä. Maininta tosiaan oli aiempana jutussa ja valitettavasti vielä en osaa pistää keskelle tekstiä suoraa linkkiä.Mut kunnioitan ja olen ymmärtänyt 'pelisäännöt' mut tässä tuli ns. muotovirhe, pyydän anteeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Juu ei mitään! Itse asiassa minulta jäi toi aiempi maininta kokonaan huomaamatta. Luin kyllä tekstin, mutta jotenkin se livahti silmieni ohi. Eli täysin ok, että se on tuolla ylempänä kerrottu!

Anonyymi kirjoitti...

Todella hieno kakku! ja miten tasainen ;) Ja todella kauniisti koristeltu voileipäkakku! Ensi kertaa vierailulla sivuillasi, varmasti käyn uudelleenkin! ;)

Anonyymi kirjoitti...

moi!käytiin vasta nyt kesä kiireiden jälkeen sivullasi ja huomattiin,että siellähän oli kuvat ihanista leivonnaisista jotka teit poikani rippijuhliin. Kakut olivat kerrassaan upeita sekä päältä että sisältä. Kyllä tuli paljon kehuja vierailta ja valokuvia otettiin muistoksi.

Pia kirjoitti...

Hei Tiina ja kiva kuulla että olitte tyytyväisiä.S ja R jo kertoivatkin aiemmin terveisiä =)

Anonyymi kirjoitti...

ihania kakkuja ja sain taas hirmuisesti ihania uusia vinkkejä, kiitos! upea tuo raamattu!!! WAU!
T. Mimossa