maanantai 10. lokakuuta 2011

Lohi-jokirapu -hyydykekakku

Lohi-jokirapu -hyydykekakku

...toukokuulta myös, ei ole tullut päiviteltyä




Äitienpäiväksi tein makealle vastapainoksi lohi-katka - hyydykekakun. Oli ihanaa. Voin suositella, ohjeen nappasin Kinuskikissalta, mutta tapojeni mukaan (liekkö hyvät vai huonot) muutin sitä, teen aina mukaillen ohjeita ;) 

Ensin laitoin vuoan valmiiksi, vuorasin tuorekelmulla ja asettelin viipaleleivästä leikkaamani kolmiot mieleisille paikoilleen. Kostutin niitä hieman maidolla. 

Sitten leikkasin raaka-aineet sopiviksi pieniksi paloiksi, 'suutuntumaan'. 
300 g kylmäsavulohta 
1,5 ruukkua tilliä 
1 punasipuli 
100 g jokiravunpyrstöjä (Apetit) 
0,5 ruukkua ruohosipulia 

4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen 

Sekoita täyte 

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna 
300 g maustamatonta tuorejuustoa 
paloitellut raaka-aineet 
valkopippuria maun mukaan 

Kuumenna 1 limen ja puolikkaan sitruunan mehu, sulata liivatteet nesteeseen. 

Sekoita liivate-neste nopeasti ja hyvin täytteeseen. 

Kaada täyte leivällä vuorattuun vuokaan, päällystä vielä vuoka viipaleilla ja taittele kelmu päälle suojaksi. Aseta pieni sopiva lautanen painoksi ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia, mielellään seuraavaan päivään, jolloin kumoat sen lautaselle ja koristelet mieleiseksesi. 


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi että, vaikutti ihanalta toi lohi katka hyydykekakku.. Pakko ottaa kokeiluun :)