(kirjasta Makujen maailma) pohja 125 g voita 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 2 keltuaista 1 dl maitoa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta Päälle 2 valkuaista 1 1/2 dl sokeria 50 g mantelilastuja Täyte 1 prk(250g) rahkaa n. 1/2 l marjoja 2 rkl sokeria 1 tl van sokeria 2 dl kuohukermaa Muunsin täytteen, kuten mulla on aina tapana tehdä jotenkin toisin kuin ohjeessa ;) Mun versio täytteestä 2 dl mansikkakermaa 1 prk philadelphiajuustoa sokeria ja van sokeria maun mukaan n. 1/3 l mansikoita viipaloituna 1. vaahdota rasva ja sokeri 2. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. 3. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi. 4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. 5. Levitä marenkiseos pohjan päälle ja ripottele mantelit päälle. Paista pohja 175 asteessa n.20 min, kunnes marenki on saanut herkullisen ruskean sävyn. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte. 6. Sekoita rahka/juusto ja marjat(mansikkaviipaleet), mausta sokerilla. Vatkaa kerma ja nostele täytteeseen. Leikkaa pohja 2 osaan, levitä täyte toiselle puolikkaalle ja lisää vielä 1/3 mansikkaviipaleita, toinen levu kanneks. Mansikoita(tai marjoja) vielä päälle ja - A'vot - herkku on valmis <3 |
keskiviikko 5. lokakuuta 2011
Mansikka Brita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti