maanantai 10. lokakuuta 2011

Potturieska

Perunarieskat eli kainuulaisittain 
POTTURIESKAT


Perunarieskojen perusohje  2kpl
2,5 dl perunasosetta
0,5 tl suolaa
1 dl hiivaleipäjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja


Pian potturieskat n. 12 kpl

7 dl pottumuusia (+valkokastikkeen jämät)
1,5 tl suolaa
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl ohrajauhoja
reilu 5 dl vehnäjauhoja

Sekoita, mutta älä vaivaa.
 Laita leivinpaperille mieleisesi kokoiset keot ja painele jauhoitetuin käsin littanoiksi rieskoiksi.
Rei'itä haarukalla ja laita uuniin 250-300 asteeseen noin  10 minuutiksi.

Nauti kuumana voin kanssa mahdollisimman pian,
 silloin ne ovat parhaillaan





Ei kommentteja: