keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Tarte Tatin


Tarte Tatin vaniljakastikkeella 



Oon aina ihaillut huippukokkeja kun ne tekee tän ja tarjoaa vierailleen 'hienoo' jälkiruokaa - helppohan tuo oli ja MAUKAS ;) kuten olen arvellutkin.
Mä tein vaan tuplana ja suorakaidevuokaan. Ja vaahdotettua vaniljakastiketta lisäks.

Ranskalainen Tarte Tatin 

pohja:
pakastettua lehtitaikinaa

täyte:
150 g sokeria

120 g voita

3-4 omenaa

Tarte Tatin kypsyy parhaiten rautaisessa paistinpannussa tai vastaavassa matalassa vuoassa, jossa voi ja sokeri sulatetaan valmiiksi.

Ota sokerimäärästä kolmasosa erilleen, samoin voista. Kuumenna pannu ja lisää siihen kaksikolmasosaa sokerista. Anna sokerin karamellisoitua, siirrä pannu syrjään ja lisää kaksikolmasosaa voista nokareina. Anna voin sulaa.

Leikkaa omenat kuuteen lohkoon ja aseta lohkot vieri viereen vuokaan voin ja sokerin päälle. Ripottele omenien päälle loput sokerit ja voinokareet.

Kaulitse voitaikinalevy vuoan kokoiseksi. Aseta levy omenien päälle ja reunoihin tiukkaan. Pistele taikina.

Paista torttua 180 asteessa 40 minuuttia. Anna tortun vetäytyä 10 minuuttia ja kumoa se tarjoiluastiaan. Seurana maistuu jäätelö 




Ei kommentteja: